pátek 5. září 2014

Curriculum vitae breve

Nový fitness blog? Tak to tady ještě nebylo!

Ale bylo, a mnohokrát…

Curriculum vitae breve


                Na začátek vás rozhodně nehodlám mentorovat, proč číst právě tento blog a proč je lepší, respektive proč by měl být lepší než všechny ostatní. Začnu neoriginálně mým životním příběhem, který skončí, doufejme, u tohoto článku. Tento příběh nebude jen o tom, kterak někdo propadne sportu a následně dostane vnuknutí, že by mohl o svém zaručeně správném přístupu informovat ostatní nebo, v horším případě, nabízet rady jiných za své rady. Bude to spíš příběh o celkové změně pohledu, o otevření oči a utřídění priorit. Takže, začneme.
                Jak už vyplývá z nadpisu, je tato zpověď životopis ve zkratce, proto se od narození přesouváme až do období okolo 10 roku. První zkušenost se sportem byla hned se sportem jedním z nejtěžších, přesto ve společnosti přehlíženým – řecko-římským zápasem. Tento příběh ale nezapadá do koncepce životopisu ve zkratce, ale vystačil by na životopis v celé své kráse. Důležité je, že předkládá příběh jako hollywoodského trháku, kterak se jedna šikanovaná a vysmívaná bábovka postupem času vypracovala a začala své vysmívatele porážet. Ale o tom možná někdy jindy. Mnohem důležitější jsou další okamžiky. Puberta. Alkohol, mejdany, holky atd. Ukončení slibně se vyvíjející sportovní kariéry, kvůli fingovanému zranění. Absolutní opuštění pohybu a životosprávy. Ztráta priorit, zájmů, cílů, špatná rozhodnutí a mnoho dalších peripetií. Toto všechno eskalovalo po 6 letech plus třiceti kily, nulovou kondicí a celkově zhýralým životem. A co mě tedy donutilo změnit vše? Obyčejný body mass index, který ukázal hodnotu okolo třiceti, tedy nikoliv pohled do zrcadla, naléhání známých, touha mít na břiše pekáč buchet, líbit se ženám a další důvody, které vedou lidi ke cvičení, ale náhoda, která mě poprvé v životě navedla zjistit si svoje BMI. To se událo několik dní před vánocemi roku 2013. Dnes mám o 23 kilogramů méně, ale o mnoho energie, zájmů a cílů více.

                To byl tedy životopis ve zkratce, ale vás určitě zajímá, proč byste měli číst právě tento blog a nikoliv nějaký jiný. Čtěte kolik blogů chcete a výsledné informace kombinujte a sami se rozhodněte co je pro vás nejlepší, přesto bych rád vypíchnul jednu věc, kterou zde nenajdete – nenajdete zde přehnaně militantní a jednostranný pohled na to, co byste měli a co neměli dělat, ale najdete zde spíše sumarizované rady, pohledy a připomínky jak se dostat na tu cestu, která vede k vašemu vysněnému tělu.

Žádné komentáře:

Okomentovat